Економічна політика як чинник інституційної довіри - Яковлева, Лілія Іванівна; Яковлева, Л. І.; Yakovleva, Liliia I. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасних умовах актуалізуються дослідження проблеми формування інституційної довіри як ключового елементу соціальної стабільності та стійкості суспільства. У соціологічному вимірі довіра до публічної влади виступає не лише індикатором ефективності публічного управління, а й важливим ресурсом соціальної інтеграції, мобілізації та підтримки колективних дій. Саме через довіру забезпечується готовність громадян приймати складні управлінські рішення, пов’язані з перерозподілом ресурсів, обмеженнями та тривалими соціально-економічними навантаженнями в умовах війни.
Яковлєва Л. І. Економічна політика як чинник інституційної довіри. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 375-377. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33161
Keywords: нституційна довіра; соціологія довіри; економічна політика; війна; соціальна згуртованість; institutional trust; sociology of trust; economic policy; war; social cohesion