Мова цивільного судочинства та судового рішення у цивільній справі - Андронов, І. В.; Андронов, И. В.; Andronov, I. (Одеса : Юридична література, 2012)
Зміст однієї з основоположних засад цивільного судочинства — принципу державної мови судочинства, у зв’язку з прийняттям та набранням чинності цілої низки нормативно-правових актів, які по-новому визначають порядок використання державної мови у процесі відправлення правосуддя, зазнав суттєвої трансформації. Передбачена законом можливість використання регіональних мов у цивільному судочинстві підіймає цілий пласт питань, які потребують як науково-теоретичного аналізу, так і практичного вирішення у судовій практиці Содержание одного из основополагающих принципов гражданского судопроизвод-ства — принципа государственного языка судопроизводства, в связи с принятием и вступлением в силу целого ряда нормативно-правовых актов, которые по-новому определяют порядок использования государственного языка в процессе отправления правосудия, подверглось существенной трансформации. Предусмотренная законом возможность использования региональных языков в гражданском судопроизводстве поднимает целый пласт вопросов, которые нуждаются как в научно-теоретическом анализе, так и в практическом решении судебной практикой The table of contents of one of fundamental principles of the civil procedure — principle of official language of process, in connection with an acceptance and entry by virtue of a number of legal acts that newly determine the order of the use of official language in the process of administering law, was exposed to substantial transformation. Statutory possibility of the use of regional languages in the civil procedure lifts the whole layer of questions, that need both theoretical analysis and in a practical decision by judicial practice
Keywords: правосуддя; судочинство; цивільний процес; принцип судочинства; мова судочинства; правосудие; судопроизводство; гражданский процесс; принцип судопроизводства; язык судопроизводства; justice; rule - making; civil procedure; principle of justice; language of justice