Правові гарантії адвокатської діяльності - Ярема, О. О. (Одеса, 2016)
У статті досліджується правова природа гарантій адвокатської діяльності. Робиться висновок, що українське законодавство в даній сфері в цілому відповідає традиціям європейських країн та практиці Європейського суду з прав людини, але наявність суттєвих неточностей та прогалин, а також відсутність у КПК УКраїни положень не сприяють належному застосуванню законодавства щодо дотримання вказаних гарантій.
Ярема О. О. Правові гарантії адвокатської діяльності / О. О. Ярема // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 250-256.
Keywords: адвокат; гарантії адвокатської діяльності; адвокатська таємниця; представник Ради адвокатів; адвокатська спільнота