Припинення та зміна аліментного договору: проблеми теорії та практики - Пономаренко, Оксана Михайлівна; Пономаренко, О. М.; Ponomarenko, Oksana M. (Одеса, 2018)
У статті розглядаються проблеми, пов’язані з припиненням та зміною аліментного договору в межах формування теорії сімейного договору. На підставі аналізу наукової літератури, нормативного регулювання та судової практики робиться висновок про те, що не всі загальні положення про цивільний договір можуть бути застосовані до припинення та зміни аліментного договору. Особливості підстав припинення та зміни аліментного договору зумовлені його специфікою – безоплатним та одностороннім характером, а також тісним зв’язком прав та обов’язків з особистостями платника та отримувача аліментів. З урахуванням цього розглядаються особливості припинення аліментного договору належним виконанням та спливом строку договору. Особлива увага звернена на розірвання та зміну аліментного договору. В підсумку у статті зроблено висновок щодо необхідності нормативного закріплення спеціальних правил про припинення та зміну аліментного договору, які будуть враховувати його специфіку.
Пономаренко О. М. Припинення та зміна аліментного договору: проблеми теорії та практики / О. М. Пономаренко // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2018. – Вип. 30. – С. 48-55.
Keywords: аліментний договір; припинення аліментного договору; розірвання аліментного договору; відмова від аліментного договору; alimony contract; termination of the contract; cancellation of the contract; amendment of the contract; withdrawal from the contract; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE