Психологічні особливості комунікативної діяльності суддів : магістерський дослідницький проект - Тарасишина, О. М. (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Робота присвячена теоретико-прикладному вивченню психологічних особливостей комунікативної діяльності суддів. За результатами проведеного дослідження визначено основні психологічні особливості комунікативної діяльності суддів, що полягають у розвинених комунікативних здібностях і властивостях суддів, володінні ними комунікативними прийомами встановлення істини, використанні комунікативних ресурсів під час ухвалення судового рішення, спрямованості на співробітництво у міжособистісних стосунках та формування дружелюбних відносин і взаєморозуміння. В комунікативних ситуаціях судді переважно проявляють себе як лідери, вимагають до себе більше поваги, намагаються бути стриманими, але більш наполегливими у досягненні бажаного результату, під час прийняття рішення спираються на свої знання та дотримуються букви Закону. Запропоновані практичні рекомендації з удосконалення комунікативної діяльності суддів. Робота складається зі вступу, двох розділів, висновків, списку використаної літератури, що налічує 62 найменування. The work is devoted to the theoretical and applied study of the psychological features of judges' communicative activity. According to the results of the conducted research, the main psychological features of the communicative activity of judges were determined, which consist in the developed communicative abilities and qualities of judges, their possession of communicative techniques for establishing the truth, the use of communicative resources during the adoption of a court decision, the focus on cooperation in interpersonal relations, the formation of friendly relations and mutual understanding . In communicative situations, judges mostly show themselves as leaders, demand more respect for themselves, try to be restrained, but more persistent in achieving the desired result, when making a decision, they tend to rely on themselves and their knowledge. Proposed practical recommendations for improving the communicative activity of judges. The work consists of an introduction, two chapters, conclusions, and a list of 62 references.
Тарасишина О. М. Психологічні особливості комунікативної діяльності суддів: магістерський дослідницький проект / О. М. Тарасишина. - Одеса : НУ "ОЮА", 2024. - 62 с.
Keywords: психологічні особливості; спілкування; комунікативна діяльність; комунікативна компетентність; судді; стилі міжособистісного спілкування; комунікативний контроль; psychological features; communication; communicative activity; communicative competence; judges; styles of interpersonal communication; communicative control