Прецендент ЄСПЛ як механізм забезпечення рішень міжнародних судів - Матковський, Анатолій Анатолійович (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті проаналізовано прецедентний характер рішень Європейського суду з прав людини. Преценденти Європейського суду з прав людини є джерелом тлумачення Конвенції 1950 р., з огляду на це українська судова система повинна застосувати рішення ЄСПЛ.
Матковський А. А. Прецендент ЄСПЛ як механізм забезпечення рішень міжнародних судів / А. А. Матковський // Права людини – пріоритет сучасної держави : збірник матер. Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конференції (10 грудня 2020 року, м. Одеса) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2020. – С. 93-95.
Keywords: прецедент ЄСПЛ; джерело права; рішення ЄСПЛ; судовий прецедент