Види суддівського розсуду під час призначення покарання в Україні - Макаренко, А. С.; Makarenko, A. S. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Стаття присвячена дослідженню та аналізу видів суддівського розсуду під час призначення покарання. Наводяться точки зору вчених щодо цієї проблематики. Пропонується авторська класифікація видів суддівського розсуду, розкривається сутність кожного з видів, освітлюються дискусійні питання таксономії суддівського розсуду в цілому.
Макаренко А. С. Види суддівського розсуду під час призначення покарання в Україні / А. С. Макаренко // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 303-308.
Keywords: суддівський розсуд; пеналізаційний розсуд; правотлумачний розсуд; судейское усмотрение; пенализационное усмотрение; правотолковательное усмотрение; judge’s discretion; discretion in penalization; law interpretational discretion