Поняття зобов'язальних відносин і загальна характеристика структури їх змісту - Чанишева, Аліна Рашидівна; Чанышева, Алина Рашидовна; Chanysheva, Alina R. (My University, 2016)
У статті визначається поняття зобов’язальних відносин і здійснюється структурування їхнього змісту. Зобов’язальні відносини розглядаються як системне утворення, у змісті якого виокремлюються прості і складні основні зобов’язання, допоміжні і додаткові зобов’язання і відносні правовідносини, зміст яких складають секундарні права, а також обов’язки, яким не кореспондують суб’єктивні права і які виходять за межі змісту зобов’язань.

В статье определяется понятие обязательственных отношений и осуществляется структурирование их содержания. Обязательственные отношения рассматриваются как системное образование, в содержании которого выделяются простые и сложные основные обязательства, вспомогательные и дополнительные обязательства и относительные правоотношения, содержанием которых являются секундарные права, а также обязанности, которым не корреспондируют субъективные права и которые выходят за пределы содержания обязательств.

The definition of obligations’ relations is provided in the article and structuring of their content is carried out. Obligations’ relations are seen as a systemic formation, in the content of which are distinguished simple and complex primary obligations,auxiliary and additional obligations and relative relationships, the content of which constitute ancillary rights and responsibilities, which do not have corresponding subjective rights and that fall beyond the content of obligations.
Чанишева А. І. Поняття зобов'язальних відносин і загальна характеристика структури їх змісту / А. І. Чанишева // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 43-48.
Keywords: зобов’язання; зобов’язальні відносини; цивільні правовідносини; секундарні права; юридичний зміст; гражданские правоотношения; обязательства; обязательственные отношения; секундарные права; юридическое право; obligations; obligations’ relations; civil relationships; ancillary rights; legal content