Особливості впорядкування емфітевзису в умовах війни - Лабунський, Микола Володимирович; Лабунський, М. В.; Labunskyi, Mykola V (Одеса : Фенікс, 2026)
В умовах війни емфітевзис як правовий інститут зазнає суттєвих трансформацій. Його впорядкування потребує комплексного підходу, що включає вдосконалення законодавства, розвиток інституційних механізмів та врахування сучасних викликів. Особливу увагу слід приділити забезпеченню балансу інтересів власників земельних ділянок та користувачів, а також інтеграції екологічних та енергетичних аспектів у правове регулюванн
Лабунський, М. В. Особливості впорядкування емфітевзису в умовах війни. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 307-310. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33185
Keywords: емфітевзис; земельне право; воєнний стан; земельні відносини; аграрне право; екологічна безпека.; emphyteusis; land law; martial law; land relations; agrarian law; environmental safety