Правові гарантії адвокатської діяльності: їх сутність та зміст - Новіцький, В. В. (Одеса: Юридична література, 2015)
Стаття присвячена комплексному дослідженню гарантій адвокатської діяльності. Здійснено аналіз нормативно-правових актів, якими вони встановлюються. Розглянуто їх суть, зміст, значення гарантій адвокатської діяльності. Обгрунтовано висновок про необхідність пошуку дієвих способів та механізмів, які б змінили існуючі негативні тенденції щодо порушення прав адвокатів та гарантії адвокатської діяльності в кращий бік.
Новіцький В. В. Правові гарантії адвокатської діяльності: їх сутність та зміст / В. В. Новіцький // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 95-100.
Keywords: гарантії адвокатської діяльності; адвокат; адвокатська діяльність; юридичні гарантії; Закон України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" 2012 р.