Правові державотворчі ідеї епохи Київської Русі - Кормич, Людмила Іванівна (Одеса : Фенікс, 2015)
В статті аналізується процес розвитку правових ідей та становлення законодавства в період Київської Русі. Розглянуто вплив правового чинника а ефективність управління та інтенсивність державотворення.

В статье анализируется процесс развития правовых идей и становления законодательства в эпоху Киевской Руси. Рассмотрено влияние правового фактора на эффективность управления и интенсивность государственного строительства.

The present article provides the analyses of the process of legal ideas development and formation of legislation in the times of Kievska Rus. The influence of legal factors upon the effectiveness of public administration and the dynamics state building.
Кормич Л. І. Правові державотворчі ідеї епохи Київської Русі / Л. І. Кормич // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 281-289.
Keywords: Київська Русь; княгиня Ольга; Володимир Великий; Ярослав Мудрий; «Руська правда»; «Правда Ярославичів»; «Статут Володимира Мономаха»; законодавство періоду Київської Русі; Киевская Русь; княгиня Ольга; Владимир Великий; Ярослав Мудрый; «Русская правда»; «Правда Ярославичей»; «Устав Владимира Мономаха»; законодательство периода Киевской Руси; Kievska Rus; Volodymyr the Great; Yaroslav the Wise; "Russian Truth"; "Truth Yaroslav"; "Statutes of Vladimir Monomakh"; Legislation period Kievan Rus