Примирення як інструмент дії неофіційного права (на прикладі волосних судів) - Гриб, А. М.; Grib, A. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Діяльність волосних судів, що діяли на підставі державних законів та з урахуванням народних правових звичаїв, по примиренню сторін юридичних конфліктів слід оцінити як позитивний внесок у формування культури миру та толерантності у селянському середовищі, у сприяння розвитку правосвідомості найбільш далекої від офіційного права верстви населення. Практика волосних судів по її узагальненню може стати добрим прикладом для формування інституту примирення у сучасній правовій системі України.
Гриб А. М. Примирення як інструмент дії неофіційного права (на прикладі волосних судів) / А. М. Гриб // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 145-147.
Keywords: примирення як інструмент дії неофіційного права; волосні суди; примирение как инструмент действия неофициального права; волостные суды; county courts; reconciliation as an instrument of action of informal rights