Морфологія і динаміка правової культури : навчальний посібник - Скуріхін, Сергій Миколайович; Скуріхін, С. М.; Skurikhin, Serhii M. (Одеса : Фенікс, 2020)
Навчальний посібник присвячено теоретичним аспектам правової культури. Розглянуто її поняття, сутність, структуру, різновиди, функції тощо. Проаналізовано структурні компоненти правової культури: правосвідомість, правові традиції, правову спадщину, правовий досвід, правовий менталітет, правове мислення. Приділяється увага проявам аномалій у правовій культурі та шляхам їх подолання. Значне місце в посібнику присвячено питанням динаміки правової культури. Для студентів, аспірантів і викладачів юридичних вузів і факультетів, а також для тих, хто цікавиться проблемами правової культури.

The textbook is devoted to theoretical aspects legal culture. Its concept, essence, structure, varieties, functions, etc. The structural components of legal culture are analyzed: legal awareness, legal traditions, legal heritage, legal experience, legal mentality, legal thinking. Attention is paid to the manifestations of anomalies in the legal culture and ways to overcome them. Significant place in the manual devoted to the dynamics of legal culture. For students, graduate students and teachers of law schools and faculties, as well as for those who are interested in legal issues culture.
Скуріхін С. М. Морфологія і динаміка правової культури : навчальний посібник / С. М. Скуріхін. – Одеса : Фенікс, 2020. – 314 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.15964
Keywords: культурологічний підхід до права; правова свідомість; правовий менталітет; правове мислення; правова соціалізація; culturological approach to law; legal consciousness; legal mentality; legal thinking; legal socialization; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE