Криміналістична характеристика особи правопорушника через призму кримінальних правопорушень за фактами обігу порнографічних предметів - Войчишена, М. В.; Войчишена, М. В.; Voichyshena, M. V. (Одеса : Гельветика, 2019)
Статтю присвячено дослідженню особи правопорушника як елемента криміналістичної характеристики методики розслідування кримінальних правопорушень. Визначено зміст, наукове та практичне значення даного поняття. Досліджено поняття особи правопорушника у взаємодії з іншими елементами структури криміналістичної характеристики. Розглянуто питання співучасті у вчиненні кримінального правопорушення, його значення та зміст при розслідуванні кримінальних правопорушень. Зокрема, приділено увагу узагальненню наукових досліджень особи, яка причетна до вчинення кримінальних правопорушень за фактами обігу порнографічних предметів.

Криминалистическая характеристика личности правонарушителя через призму уголовных правонарушений по фактам оборота порнографических предметов. Статья посвящена исследованию личности правонарушителя как элемента криминалистической характеристики методики расследования уголовных правонарушений. Определено содержание, научное и практическое значение данного понятия. Исследовано понятие личности правонарушителя во взаимодействии с другими элементами структуры криминалистической характеристики. Рассмотрены вопросы соучастия в совершении уголовного правонарушения, его значение и смысл при расследовании уголовных правонарушений. В частности, уделено внимание обобщению научных исследований лица, которое причастно к совершению уголовных правонарушений по фактам обращения порнографических предметов

Forensic characteristics of the offender through the prism of criminal offenses on the facts of the circulation of pornographic subjects. The article is devoted to the investigation of the person of the offender as an element of forensic description of the method of investigation of criminal offenses. The content, scientific and practical significance of this concept is determined. The concept of the person of the offender in interaction with other elements of the structure of forensic characteristics, namely typical traces, situation, method, tools and means of committing a criminal offense, the person of the victim, is investigated. The question of complicity in the commission of a criminal offense, its meaning and content in the investigation of criminal offenses is considered. In particular, attention was paid to the generalization of scientific research of a person involved in the commission of criminal offenses on the facts of the circulation of pornographic subjects.
Войчишена М. В. Криміналістична характеристика особи правопорушника через призму кримінальних правопорушень за фактами обігу порнографічних предметів / М. В. Войчишена // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 82 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2019. – С. 47-53.
Keywords: особа правопорушника; криміналістична характеристика; методика розслідування; кримінальне правопорушення; личность правонарушителя; криминалистическая характеристика; методика расследования; уголовное правонарушение; offender; forensic characteristic; investigation technique; criminal offens