Про осіб, які мають право пред'явлення позову про визнання батьківства - Ганкевич-Журавльова, О. М.; Ганкевич-Журавлева, О. М.; Hankevich-Zhuravlova, О. М. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена теоретико-правовому дослідженню кола осіб, які мають право пред'являти позов про визнання батьківства. У дослідженні автором запропонова- но внести зміни до чинного Сімейного кодексу України з метою усунення проблем, які виникають при посиланні на ч. 3 ст. 128 СК, відповідно до якої позов про визнання батьківства може бути пред'явлений: матірю; опікуном, піклувальником; особою, яка утримує та виховує дитину; а також самою дитиною, яка досягла повноліття та особою, яка вважає себе батьком дитини.
Ганкевич-Журавльова О. М. Про осіб, які мають право пред'явлення позову про визнання батьківства / О. М. Ганкевич-Журавльова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 394-401.
Keywords: позов про визнання батьківства; орган опіки та піклування; пред'явлення позову; батьківство; матеріальний позивач; процесуальний позивач; иск о признании отцовства; орган опеки и попечительства; предъявления иска; отцовство; материальный истец; процессуальный истец; awsuit about confession of paternity; organ of guardianship and anxiety; putting an action; paternity; financial plaintiff; judicial plaintiff