Міжнародно-приватноправовий зміст відносин зі страхового захисту майнових інтересів, пов'язаних з міжнародним торговельним мореплавством, товариствами взаємного страхування - Заворотна, Олена Петрівна (My University, 2009)
Статья посвящена анализу содержания отношений страховой защиты имущественных интересов, связанных с международным торговым судоходством и обществами взаимного страхования. Проведен анализ проблем унификации коллизионного права в данной сфере. Проанализирована правовая база современного морского страхования и особенности страхования украинских судовладельцев.

The article is devoted to analysis of maintenance of relations of insurance coverage of property interests, related to the international merchant navigation and fund associations. The analysis of problems of collision right unitization in this sphere is conducted. The legal base of modern marine insurance and features of Ukrainian shipowners insurance are analysed.
Заворотна О.П. Міжнародно-приватноправовий зміст відносин зі страхового захисту майнових інтересів, пов'язаних з міжнародним торговельним мореплавством, товариствами взаємного страхування / О.П. Завортна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (керівник авт. кол.), Л. І. Кормич (ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; ОНЮА, Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса, 2009. – Вип. 37. – С. 410-418.
Keywords: страховий захист; майнові інтереси; міжнародне торгівельне мореплавство; товариства взаємного страхування; страховая защита; имущественные интересы; международное торговое мореплавание; общество взаимного страхования; insurance protection; property interests; international merchant shipping; fraternal society