Вплив рівня тривожності старших школярів на успішність у навчальній діяльності - Радченко, А. С. (Одеса, 2022)
У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми впливу освітньої системи на рівень особистісної тривожності учнів. Виокремлено найістотніші причини виникнення тривожності старших учнів. Розкрито основні відмінності рівнів тривожності старших школярів у навчальній діяльності. Надано рекомендації щодо корекції освітньої системи з метою зниження тривожності та стабілізації емоційного стану учнів.
Радченко А. С. Вплив рівня тривожності старших школярів на успішність у навчальній діяльності / А. С. Радченко // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.207- 2011. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: освітня система; тривога; страхи; тривожність; особистісна тривожність; загальноосвітня школа; старшокласники