Клаус Шваб «Четверта промислова революція»: світоглядні настанови - Шаравара, О. О.; Sharavara, O. O. (My University, 2017)
У статті аналізуються світоглядні настанови, формування яких зумовлено четвертою промисловою революцією. Підкреслюється, шо соціалізація сучасної людини та формування її світоглядного горизонту повинні охоплювати все зростаючу за обсягом технологічну складову, опанування якої є підґрунтям соціально-ефективної реалізації людиною своїх сутнісних сил. Четверта промислова революція вимагає від людини виняткової обізнаності у професійній, суспільній та побутовій сферах життєдіяльності. Зазначається, що четверта промислова революція ставить успіх стратегій розвитку людини та країни у безпрецедентну залежність від розуміння світового бізнес-технологічного ландшафту.

В статье анализируются мировоззренческие установки, формирование которых обусловлено четвертой промышленной революцией. Подчеркивается, что социализация современного человека и формирование его мировоззренческого горизонта должны включать все возрастающую по объему технологическую составляющую, овладение которой является основой социально-эффективной реализации человеком своих сущностных сил. Четвертая промышленная революция требует от человека исключительной осведомленности в профессиональной, общественной и бытовой сферах жизнедеятельности. Отмечается, что четвертая индустриальная революция ставит успех стратегий развития человека и страны в беспрецедентную зависимость от понимания мирового бизнес-технологического ландшафта.

The article analyzes the worldviews, the formation of which is due to the Fourth industrial revolution. It is emphasized that the socialization of the modern man and the formation of his philosophical horizon must include an increasingly technological component by volume, the mastery of which is the basis of social and effective exercise of human essential powers. The Fourth industrial revolution requires a person of exceptional awareness in the professional, social and domestic spheres of life. It is noted that the Fourth industrial revolution success puts development strategies of human and the country in an unprecedented dependence on the understanding of the global business and technology landscape.
Шаравара О. О. Клаус Шваб «Четверта промислова революція»: світоглядні настанови / О. О. Шаравара // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 15. - С. 156-158.
Keywords: четверта промислова революція; світоглядні настанови; суспільство; людина; соціальні зміни; четвертая промышленная революция; мировоззренческие установки; общество; человек; социальные изменения; Fourth industrial revolution; worldviews; society; people; social changes