Практика Громадської ради доброчесності в конкурсі до Верховного Суду, оголошеному 2 серпня 2018 року, що не пов’язана з питаннями майна та декларацій - Констанкевич, Юрій Зіновійович; Констанкевич, Юрий Зиновьевич; Konstankevych, Yurii Z. (My University, 2019)
У статті висвітлено узагальнення практики Громадської ради доброчесності, яка сприяє Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності кандидата на посаду судді критеріям доброчесності та професійної етики. Проаналізовані висновки про визнання кандидатів такими, що не відповідають вищезазначеним критеріям, стосуються конкурсу до Верховного Суду, що оголошений 02.08.2018 року. Узагальнення зроблене з питань, що належать до здатності кандидатів реалізовувати конституційні цінності, утверджувати незалежність судової влади та забезпечувати її авторитет і не стосується питань майна та належного декларування.

В статье показано обобщение практики Общественного совета доброчестности, который способствует Высшей квалификационной комиссии судей Украины в установлении соответствия кандидата на должность судьи критериям доброчестности и профессиональной этики. Проанализированы выводы о признании кандидатов такими, которые не соответствуют вышеуказанным критериям, касаются конкурса в Верховный Суд, который объявлен 02.08.2018 года. Обобщение сделано из вопросов, относящихся к способности кандидатов реализовывать конституционные ценности, утверждать независимость судебной власти и обеспечивать ее авторитет и не касается вопросов имущества и надлежащего декларирования.

The paper outlines the generalization of the practice of the Public Council of Integrity, which purpose of assisting the High Qualification Commission of Judges of Ukraine in determining the eligibility of the candidate for a judge in terms of the criteria of integrity and professional ethics. The analyzed conclusions about the recognition of candidates that do not meet the above criteria are related to the competition to the Supreme Court, which was announced on 02.08.2018. The generalization is made on issues related to the ability of candidates to exercise constitutional values, to establish the independence of the judiciary and to ensure its authority and does not relate to matters of property and proper declaration.
Констанкевич Ю. З. Практика Громадської ради доброчесності в конкурсі до Верховного Суду, оголошеному 2 серпня 2018 року, що не пов’язана з питаннями майна та декларацій / Ю. З. Констанкевич // Право і суспільство . - 2019. - № 2, ч. 2. – С. 14-21.
Keywords: доброчесність; професійна етика; Громадська рада доброчесності; конституційні цінності; Верховний Суд; доброчестность; профессиональная этика; Общественный совет доброчестности; конституционные ценности; Верховный Суд; integrity; professional ethics; Public Council of Integrity; constitutional values; Supreme Court