Зрозумілість сучасного кримінального закону : монографія - Мусиченко, О. М.; Мусиченко, Ольга Михайлівна; Musychenko, Olha M.; Мусиченко, Ольга Михайловна (Миколаїв : Іліон, 2021)
У монографії комплексно досліджується зрозумілість кримінального закону як його якісна властивість та аналізуються засоби її забезпечення, в результаті чого формулюється низка пропозицій та рекомендацій щодо удосконалення змісту та форми чинного Кримінального кодексу України. На основі аналізу компонентів законодавчої техніки кримінального закону, авторка формулює шляхи, спрямовані на підвищення рівня його зрозумілості. Окрема увага приділена засобам зрозумілості, використаним в проєкті Кримінального кодексу України. Монографія адресується науковцям, аспірантам, практикуючим юристам, студентам вищих навчальних закладів юридичного профілю та всім, хто цікавиться проблемами кримінального права.

The monograph comprehensively examines the clarity of the criminal law as its qualitative property and analyzes the means of its provision, resulting in a number of proposals and recommendations for improving the content and form of the current Criminal Code. Code of Ukraine. Based on the analysis of the components of the legislative technique of the criminal law, the author formulates ways to increase the level of its clarity. Particular attention is paid to the means of clarity used in the draft Criminal Code of Ukraine. The monograph is addressed to researchers, graduate students, legal practitioners, students of higher educational institutions of legal profile and anyone interested in the problems of criminal law.
Мусиченко О. М. Зрозумілість сучасного кримінального закону : монографія / О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Іліон, 2021. – 308 с. Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.15623
Keywords: зрозумілість кримінально-правових норм; кримінальний закон; Кримінальний кодекс України; кримінальні правопорушення; clarity of criminal law; criminal law; Criminal codex of Ukraine; criminal offenses; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE