Конституціоналізація поняття «юридична особа публічного права» - Олькіна, Олена Володимирівна; Олькина, Елена Владимировна; Ol'kina, Olena V. (My University, 2014)
Стаття присвячена проблемі визначення поняття «юридична особа публічного права». Автор аналізує основні визначення поняття «юридична особа публічного права», які були сформовані в юридичній доктрині та закріплені в законодавстві зарубіжних країн. З урахуванням особливостей її конституційно- правового статусу пропонується авторське визначення поняття «юридична особа публічного права».

Статья посвящена проблеме определения понятия «юридическое лицо публичного права». Автор анализирует основные определения понятия «юридическое лицо публичного права», которые были сформулированы в юридической доктрине и закреплены в законодательстве зарубежных стран. С учетом особенностей его конституционно-правового статуса предлагается авторское определение понятия «юридическое лицо публичного права».

The article deals with the definition of "legal entities of public law". The author analyzes the basic definition of "legal entities of public law", which were formed in the legal doctrine as laid down in the legislation of foreign countries, and proposed copyright definition of "legal entities of public law". Legal entities of public law are created to achieve the public interest, which is the basis of public law and public authorities.
Олькіна О. В. Конституціоналізація поняття «юридична особа публічного права» / О. В. Олькіна // Порівняльно-аналітичне право. - 2014. - № 4. - С. 69-71. [Електронний ресурс]. - Режим доступу : http://pap.in.ua/4_2014/17.pdf
Keywords: юридична особа публічного права; публічний інтерес; публічна влада; конституційно-правовий статус; механізм конституційно-правового регулювання; юридическое лицо публичного права; публичный интерес; публичная власть; конституционно-правовой статус; механизм конституционно-правового регулирования; legal entity of public law; public interest; public authorities; constitutional and legal status; mechanism of constitutional and legal regulation