Зовнішнє та внутрішнє політичне консультування: переваги та недоліки - Дзюбенко, Юлія Михайлівна; Дзюбенко, Ю. М.; Дзюбенко, Юлия Михайловна; Dziubenko, Yuliia M. (Одеса: Фенікс, 2019)
У статті проаналізовано основні концептуальні підходи до визначення поняття внутрішнього та зовнішнього політичного консультування. Охарактеризовано особливості, переваги та недоліки кожного з них. Визначено, що політичне (зовнішнє та внутрішнє) консультування може бути формальне (офіційне), неформальне (неофіційне) та змішане. Зазначено, що найбільш ефективним веденням політичних та виборчих кампаній є застосування як внутрішнього так і зовнішнього політичного консультування.

В статье проанализированы основные концептуальные подходы к определению понятия внутреннего и внешнего политического консультирования. Охарактеризованы особенности, преимущества и недостатки каждого из них. Определено, что политическое (внешнее и внутреннее) консультирование может быть формальное (официальное), неформальное (неофициальное) и смешанное. Отмечено, что наиболее эффективным ведением политических и избирательных кампаний является применение как внутреннего, так и внешнего политического консультирования.

The statty has analyzed the basic conceptual approach to the visitor of internal and external political consultations. Characterized by the peculiarities, perevagi and shortages of the skin from them. It is designated, that political (call and internal) consultation can be formal (official), informal (unofficial) and change. It is assigned that the most effective conduct of political and vibrational campaigns the provision of internal and external political consultations.
Дзюбенко Ю. М. Зовнішнє та внутрішнє політичне консультування: переваги та недоліки / Ю. М. Дзюбенко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 73-81.
Keywords: політичне консультування; внутрішнє консультування; зовнішнє консультування; політична кампанія; виборча кампанія; политическое консультирование; внутреннее консультирование; внешнее консультирование; политическая компания; избирательная кампания; political counseling; internal counseling; external counseling; political campaign; election campaign; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE