Метафора як засіб творення картини світу у мові ЗМІ - Кравець, Л. В.; Кравець, Лариса Вікторівна; Kravets, Larysa (ВД "Гельветика", 2017)
У статті розглянуто концептуальні метафори, зафіксовані у мові засобів масової інформації. Виділено їх основні типи, та охарактеризована їх роль у творенні картини світу. З’ясовано поняття «картина світу», та акцентовано на його впливі на життя людини і соціуму.

The article describes conceptual metaphors in the language of the mass media. Their main types are singled out and the role in creating a picture of the world is characterized. The concept of “picture of the world” is disclosed and its influence on the life of man and society is accentuated.
Кравець, Л. В. Метафора як засіб творення картини світу у мові ЗМІ / Л. В. Кравець // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Cпецвип. – С. 97-100.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; концептуальна метафора; картина світу; мова засобів масової інформації; conceptual metaphor; world -view; language of the media