Римський статут Міжнародного кримінального суду чекає на ратифікацію - Храпа, Ю. О.; Hrapa, Y. O. (Одеса : Фенікс, 2010)
Україна завжди послідовно дотримувалась загальновизнаних принципів та норм міжнародного права та виступала за необхідність їхнього подальшого розвитку та кодифікації. Тому, на думку автора статті, створення постійно діючої, неупередженої та незалежної міжнародної судової інстанції безумовно сприятиме подальшому вдосконаленню сучасної системи міжнародних відносин та забезпечить функціонування надійного механізму покарання за вчинення найтяжчих міжнародних злочинів.
Храпа Ю. О. Римський статут Міжнародного кримінального суду чекає на ратифікацію / Ю. О. Храпа // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 212-214.
Keywords: покарання за вчинення найтяжчих міжнародних злочинів; ратифікація Римського статуту Міжнародного кримінального суду; Міжнародний кримінальний суд; наказание за совершение тяжелейших преступлений; ратификация Римского Устава Международного уголовного суда; Международный уголовный суд; punishment for the commission of a serious crime; ratification of the Rome Statute of the International Criminal Court; International Criminal Court