Розвиток концепції видів цивільного судочинства у законодавстві пострадянських країн - Зайвий, Т. В.; Зайвий, Т. В.; Zayviy, T. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті автор досліджує розвиток концепції видів цивільного судочинства у пострадянських країнах. Автор акцентує увагу на двох протилежних тенденціях: подібність певних положень у законодавстві, що має історичне пояснення, та національний характер концепції видів цивільного судочинства. Також автор доводить, що концепцію видів цивільного судочинства України можна вважати прогресивною.
Зайвий Т. В. Розвиток концепції видів цивільного судочинства у законодавстві пострадянських країн / Т. В. Зайвий // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 360-365.
Keywords: концепція видів цивільного судочинства пострадянських країн; традиційна ідентичність та національний характер законодавства; концепція видів цивільного судочинства України; концепция видов гражданского судопроизводства постсоветских стран; национальная идентичность и национальный характер законодательства; концепция видов гражданского судопроизводства Украины; the concept of kinds of civil legal proceedings in the Post-Soviet countries; national identity and continuity national character of the legislation; Ukrainian concept of kinds of civil legal proceedings