Організаційно-правовий аспект становлення та розвитку адміністративних судів у незалежній Україні - Гончар, Л. Я.; Гончар, Л. Я.; Gonchar, L. Y. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених та законодавства України досліджено, яким чином відбувався розвиток адміністративних судів у незалежній Україні. Доведено, що розвиток адміністративних судів в Україні після здобуття нею незалежності відбувався протягом декількох історичних етапів. Наголошено, що сьогодні не можна стверджувати, що реформування судової влади, системи судоустрою, у тому числі розвиток адміністративних судів, завершено, адже Україні доведеться зробити ще багато кроків на шляху формування правової та демократичної держави.

Организационно-правовой аспект становления и развития административных судов в независимой Украине. В статье на основе анализа научных взглядов ученых и законодательства Украины исследовано, каким образом происходило развитие административных судов в независимой Украине. Доказано, что развитие административных судов в Украине после обретения ею независимости происходило в течение нескольких исторических этапов. Отмечено, что сегодня нельзя утверждать, что реформирование судебной власти, системы судоустройства, в том числе развитие административных судов, завершено, ведь Украине придется сделать еще много шагов на пути формирования правового и демократического государства.

Organizational and legal aspects of formation and development of administrative courts in the independent Ukraine The article, based on an analysis of scientific views of scholars and laws of Ukraine, studied how evolved the administrative courts in independent Ukraine. It is proved that the development of administrative courts in Ukraine since independence, held over several historical stages. Emphasized today can not be said that reforming the judiciary, the judicial system, including the development of administrative courts completed because Ukraine will have to make many steps towards developing a legal and democratic state.
Гончар Л. Я. Організаційно-правовий аспект становлення та розвитку адміністративних судів у незалежній Україні / Л. Я. Гончар // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 77. – С. 75-81.
Keywords: організаційно-правовий аспект; розвиток адміністративних судів; органи адміністративної юрисдикції; незалежність; организационно-правовой аспект; развитие административных судов; органы административной юрисдикции; независимость.; organizational and legal aspects; development of administrative courts; bodies of administrative jurisdiction; independence