Український конституціоналізм: сутнісна та структурна характеристика - Словська, І. Є.; Словская, И. Е.; Slovska, I. E. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Автор характеризує поняття й сутнісні ознаки українського конституціоналізму, презентуючи власну дефініцію досліджуваного терміна. Підсумовано, що повне уявлення про конституціоналізм об'єктивно можливе за умов його визначення за суттю, змістом і формою (формами). Систему українського конституціоналізму складають чинна Конституція України як нормативно-правовий акт, теорія, історія, ідеологія Конституції України й існуючий конституційний лад, тобто нормативно-правові, наукові, історичні, ідеологічні й організаційні основи конституціоналізму.
Словська І. Є. Український конституціоналізм: сутнісна та структурна характеристика / І. Є. Словська // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 164-172.
Keywords: конституціоналізм; система конституціоналізму; конституціоналізм за суттю; конституціоналізм за змістом; конституціоналізм за формою; конституционализм; система конституционализма; конституционализм по сути; конституционализм по содержанию; конституционализм по форме; constitutionalism; constitutionalism system; constitutionalism in fact; constitutionalism in content; constitutionalism in form