Від класичного тоталітаризму до тоталітарної демократії - Калиніна, Анастасія Олександрівна (Одеса, 2014)
У даній статті висвітлюється концепція тоталітарної демократії, висунута Дж. Талмоном у 1952 році. Надається визначення поняттю тоталітарна (імітаційна, керована) демократія. Через призму переходу від класичного тоталітаризму до тоталітарної демократії аналізуються причини та наслідки встановлення політичного режиму такого типу в державі. В данной статье освещается концепция тоталитарной демократии выдвинутая Дж. Талмоном в 1952 году, дается определение понятию тоталитарная (имитационная, управляемая) демократия. Через призму перехода от классического тоталитаризма к тоталитарной демократии анализируются причины и последствия установления политического режима такого типа в государстве. In this article considered the concept of totalitarian democracy proposed by J. Talmon, in 1952, provided a definition of totalitarian (simulation, guided) democracy. Through the prism of the transition from classical totalitarianism to totalitarian democracy analyzes the causes and consequences of the establishment of this type of political regime in the state.
Калиніна А. О. Від класичного тоталітаризму до тоталітарної демократії / А. О. Калиніна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 52. – С. 281-288.
Keywords: тоталітарна демократія; Дж. Талмон; імітаційна демократія; керована демократія; класичний тоталітаризм; політичний режим; тоталитарная демократия; Дж. Талмон; имитационная демократия; управляемая демократия; классический тоталитаризм; политический режим; totalitarian democracy; J. Talmon; simulation democracy; guided democracy; classical totalitarianism; political regime