Англомовна ароматонімія: онімізація й трансонімізація - Біла, Є. С.; Біла, Євгенія Сергіївна; Bila, Уe. S. (Одеса, 2017)
У статті досліджуються шляхи походження власних назв на позначення парфумів - ароматонімів. Виділено процеси онімізації" та трансонімізації" в англомовних ароматонімах. З'ясовано, що серед трансонімізованих ароматонімів більша частина належить до відантропонімних та відтопонімних.

The article investigates the ways of origin of proper names denoting perfumes - aromatonyms. The processes of onymisation and transonymisation of English aromatonyms are highlighted. It was found that the majority of aromatonyms which are infiuenced by the process of transonymisation are built from antroponyms and toponyms.
Біла, Є. С. Англомовна ароматонімія: онімізація й трансонімізація / Є. С. Біла // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 23-27.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; ароматонім; онімізація; трансонімізація; парфум; aromatonym; onymisation; transonymisation; perfume