Розробка та реалізація високопродуктивної системи для агрегації та аналізу метрик криптовалютних ринків у реальному часі - Чебанюк, Олексій Дмитрович; Чебанюк, О. Д.; Динін, Борис Іванович; Динін, Б. І. (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
У роботі представлено архітектуру та реалізацію програмного комплексу для збору, обробки та аналізу високочастотних даних із криптовалютних бірж. Система, розроблена мовою програмування Rust, використовує асинхронну модель, багатопотокову обробку та обмін повідомленнями через ZMQ для досягнення високої продуктивності. Описано ключові модулі: обробник потоку угод, калькулятор метрик, система розрахунку рейтингу ліквідності та механізми інтеграції із зовнішніми аналітичними сервісами. Отримані результати демонструють ефективність системи для моніторингу ринку в реальному часі.
Чебанюк О. Д. Розробка та реалізація високопродуктивної системи для агрегації та аналізу метрик криптовалютних ринків у реальному часі / О. Д. Чебанюк, Б. І. Динін // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб/ матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 53-55. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31335
Keywords: Криптовалютні ринки; брокер повідомлень ZMQ (ZeroMQ); мова програмування Rust