Приватне право як "Європейський концепт": підґрунтя та кореляти - Харитонов, Євген Олегович; Харитонов, Евгений Олегович; Kharytonov, Yevhen O. (My University, 2016)
У статті розгядається питання розуміння приватного права як європейського концепту й вплив зазначеного концепту на законодавство України. Також надано відповіді на такі запитання: якою є правова основа регулювання ринку ЄС, що мається на увазі під правовою адаптацією чи існують цивілізаційна сумісність України та ЄС, чи придатні вітчизняні концепція цивільного права та законодавства для адаптації до умов внутрішнього ринку ЄС, якими є принципи зазначеної адаптації.

В статье рассматривается вопрос понимания частного права как европейского концепта и влияние указанного концепта на законодательство Украины. Также даны ответы на следующие вопросы: какова правовая основа регулирования рынка ЕС, что понимается под правовой адаптацией, существует ли цивилизационная совместимость Украины и ЕС, пригодны ли отечественные концепция гражданского права и законодательства для адаптации к условиям внутреннего рынка ЕС, каковы принципы указанной адаптации.

This article discusses the issue of understanding of private law as a European concept and effecting of given concept to the law of Ukraine. It is also provided answers to the following questions: what is the legal basis for Regulation of the EU market; what is meant by legal adaptation; are there civilizational compatibility between Ukraine and the EU; are the national concept of civil law and legislation suitable for adaptation to the EU internal market; what are the principles of specified adaptation.
Харитонов Є. О. Приватне право як "Європейський концепт": підґрунтя та кореляти / Є. О. Харитонов // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 8-16.
Keywords: приватне право; європейське право; правова адаптація; внутрішній ринок ЄС; цивільне право України; громадянське суспільство; частное право; европейское право; правовая адаптация; внутренний рынок ЕС; гражданское право Украины; гражданское общество; private law; European law; legal adaptation; the EU internal market; civil law of Ukraine; civil society