Сучасний український конституціоналізм - Крусян, Анжелика Романовна; Крусян, Анжеліка Романівна; Krusyan, Аnjelika R. (Київ : Юрінком Інтер, 2010)
Монографію присвячено дослідженню проблем становлення та розвитку сучасного українського конституціоналізму. З використанням історичного підходу розкрито генезис науково-практичної парадигми конституціоналізму. Представлено та обгрунтовано демо-кратично-правову сутність та принципи конституціоналізму. На основі аналізу конституційного законодавства України, судової та адміністративної практики, науково-теоретичних і прикладних робіт розкрито зміст конституціоналізму та надано його системно-структурну характеристику. Досліджуються мета та соціально-правові передумови сучасного українського конституціоналізму. Особливу увагу приділено ролі та значенню Конституції та законів України в інституціонально-нормативній системі українського конституціоналізму. Розрахована на юристів, науковців, викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів юридичного профілю, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування.
монографія
Крусян А. Р. Сучасний український констиуціоналізм / А. Р. Крусян. - Київ : Юрінком Інтер, 2010. - 560 с.
Keywords: конституціоналізм; український конституціоналізм; публічна влада; конституційна реформа; constitutionalism; ukrainian constitutionalism; public authority; constitutional reform; конституционализм; украинский конституционализм; публичная власть; конституционная реформа