Теорія та практика зближення норм європейського права прав людини - Селезньов , В. Є.; Селезнев, В. Е.; Seleznev, V. E. (Одеса : Фенікс, 2012)
Говорячи про уніфікацію європейського права в галузі прав людини автор статті вважає необхідним також висвітлювати процес невід’ємний від уніфікації, а саме процес гармонізації. На думку автора, неможливе миттєве створення єдиного простору у будь-якій галузі, в тому числі правового, як свідчать історичні приклади, цьому передує низка заходів та достатньо великий відрізок часу.
Селезньов В. Є. Теорія та практика зближення норм європейського права прав людини / Т. Є. Селезньов // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 589-591.
Keywords: європейські права прав людини; уніфікація європейського права в галузі прав людини; єдиний правовий простір; єдині або схожі правові норми у галузі прав людини; европейские права прав человека; European human rights law; унификация европейского права в области прав человека; harmonization of European law in the field of human rights; единое правовое пространство; common legal space; единые или сходные правовые нормы в области прав человека; common or closely related legal rules on human rights