Окупаційне кримінальне право: МГП та національне кримінальне законодавство. Основні тенденціі розвитку - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Tuliakov, Viacheslav O. (My University, 2024)
Професійне кримінальне право в контексті принципів міжнародного гуманітарного права (МГП) розглядається через вимогу верховенства права (ROL) і значний розвиток кримінального права. Аналіз включає воєнні конфлікти та відступи, принципи універсальної юрисдикції та реальної відповідальності, юридичну визначеність та необхідність зміни українського законодавства. Occupational criminal law in the context of International Humanitarian Law (IHL) principles is examined through the requirement for Rule of Law (ROL) and significant development of criminal law. The analysis includes war conflict and derogation, principles of Universal Jurisdiction and Real Responsibility, Legal Certainty, and the necessity to change Ukrainian legislation.
Occupation criminal law: IHL and substantional criminal legislation. basic tendencies of development
Туляков В. О. Окупаційне кримінальне право: МГП та національне кримінальне законодавство. Основні тенденціі розвитку / В. О. Туляков // ResearchGate. - препринт. - 2024. - 8 с. Режим доступу: DOI:10.13140/RG.2.2.24759.74404
Keywords: охорона прав людини; регулятивна функція сучасного кримінального права; гібрідне кримінальне право; кримінальне правопорушення; окупаційна держава; стаття 64 Четвертої Женевської конвенції; трибунали окупованої території; порушення принципу юридичної визначеності; компетентні суди; окуповані території; protection of human rights; regulatory function of modern criminal law; hybrid criminal law; criminal offence; occupying power; Article 64 of the Fourth Geneva Convention; tribunals of the occupied territory; violation of the principle of legal certainty; competent courts; occupied territories