Зовнішня політика як функція незалежної української держави - Бондик, О. В.; Bondik, O. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті констатує, що зовнішня політика виступає однією з найважливіших функцій держави, яка спрямована на взаємовигідне економічне, соціальне, інформаційне, правове, науково-технічне, культурне та інше співробітництво між державами як рівноправними міжнародними партнерами. Орієнтуючись на національні інтереси та спираючись на внутрішній потенціал держави, реалізація зовнішньої політики має водночас відповідати світовому курсові держав на підтримання міжнародних відносин, сприяючи їх стабілізації і подальшому розвитку.
Бондик О. В. Зовнішня політика як функція незалежної української держави / О. В.Бондик // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 136-137.
Keywords: зовнішня політика держави; незалежна українська держава; реалізація функцій держави; внешняя политика государства; независимое украинское государство; реализация функций государства; the foreign policy of the state; independent Ukrainian state; implementation of state functions