Пропорційність протидії корупції - Тімофєєва, Лілія Юріївна; Тімофєєва, Л. Ю.; Timofeeva, Lily Yu. (Одеса : Фенікс, 2026)
Реагування на корупційні правопорушення потребують комплексного підходу, який включає: 1) власне притягнення осіб до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень та призначення їм пропорційного покарання та/або застосування заходів кримінально-правового характеру; 2) здійснення моніторингу статистичних даних, аналітику корупційних правопорушень, Телеграм-каналів, групи у Вайбер та інших соціальних мережах з метою формування ефективних та пропорційних стратегій протидії, аналітики особливостей таких правопорушень та прогнозування рівня їх вчинення; 3) здійснення просвітницької діяльності серед населення (зокрема з боку громадських організацій та пресс служб правоохоронних органів) щодо рівня небезпеки таких правопорушень, особливостей їх вчинення, гарантій для викривачів та ін.; 4) цільового використання відшкодованих коштів від корупційних правопорушень (зокрема на зменшення рівня інфляції) та відповідного звітування.
Тімофєєва Л. Ю. Пропорційність протидії корупції. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 456-459. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33286
Keywords: пропорційність; протидія корупції; засоби реагування; принципи кримінального права; євроінтеграція; proportionality; combating corruption; response measutres; principles of criminal law; European integration