Соціально-рольовий вплив статей на суспільний розвиток - Кормич, Людмила Іванівна; Кормич, Людмила Ивановна; Kormich, Lyudmila I. (Одеса : Фенікс, 2014)
В статті аналізується взаємозв’язок гендерного статусу та соціальних ролей чоловіків і жінок в процесах розвитку всіх сфер життєдіяльності сучасної української держави і суспільства. Охарактеризовані як правова база, так і реальне положення щодо гендерних відносин в сучасній Україні.

The present article provides the analyses of men’s and women’s gender statuses and social roles of interconnection in the processes of development in all spheres of activities of the modern Ukrainian state and society. The legal base and practice of gender relations in modern Ukraine are also characterized.

В статье анализируется взаимосвязь гендерного статуса и социальных ролей мужчин и женщин в процессах развития всех сфер жизнедеятельности современного украинского государства и общества. Охарактеризованы как правовая база, так и реалии гендерных отношений в современной Украине.
Кормич Л. І. Соціально-рольовий вплив статей на суспільний розвиток / Л. І. Кормич // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 11-19.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; гендерний статус; соціальна роль чоловіків і жінок; гендерні відносини в Україні; соціально-рольовий вплив статей; суспільний розвиток; гендерный статус; социальная роль мужчин и женщин; гендерные отношения в Украине; социально-ролевой влияние статей; общественное развитие; gender status; the social role of men and women; gender relations in Ukraine; the impact of social roles Articles; social development