Право на створення об'єднань громадян як фундаментальна засада громадянсько го суспільства: філософсько-правовий аспект - Рога, Н. В.; Roga, N. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Статтю присвячено аналізу засад юридичного забезпечення діяльності такого інституту громадянського суспільства в Україні, як об'єднання громадян. Наголошуєть- ся, що активізація громадської свідомості та нормальне функціонування інститутів громадянського суспільства пов'язані з належним юридичним забезпеченням свободи інформації.
Рога Н. В. Право на створення об'єднань громадян як фундаментальна засада громадянського суспільства: філософсько-правовий аспект / Н. В. Рога // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 497-503.
Keywords: громадянське суспільство; інститути громадянського суспільства; об'єднання громадян; неурядові організації; право на інформацію; гражданское общество; институты гражданского общества; объединения граждан; неправительственные организации; право на информацию; civil society; civil society institutions; associations of citizens; non-governmental organizations; right to information