Політичні експерти: хто вони? - Шишименко, Ігор Миколайович; Шишименко, І. М.; Шишименко, Игорь Николаевич; Shyshymenko, Ihor M. (Одеса: Фенікс, 2018)
Досліджується інститут політичних експертів як один з головних суб’єктів сучасного медіа-простору. Уточнюються ознаки політичного експерта та фактори довіри до нього. Зроблено висновок, що політичні експерти стали одним з найважливіших суб’єктів медіа-політики, що з одного боку, надає громадянам потрібні політичні знання й інформацію, з іншої, ними маніпулює. Ознаками політичного експерта є політологічна освіта, незалежність, об’єктивність, незаангажованість, компетентність.

Исследуется институт политических экспертов как один из главных субъектов современного медиа-пространства. Уточняются признаки политического эксперта и факторы доверия к нему. Сделан вывод, что политические эксперты стали одним из важнейших субъектов медиа-политики, с одной стороны, предоставляет гражданам нужные политические знания и информацию, с другой, ими манипулирует. Признаками политического эксперта является политологическое образование, независимость, объективность, беспристрастность, компетентность.

The institute of political experts is considered as one of the main subjects of the modern media space. Specifies the features of a political expert and the factors of trust in him. It is concluded that political experts have become one of the most important subjects of media policy, which, on the one hand, provides citizens with the necessary political knowledge and information, on the other hand they manipulate them. Signs of a political expert are political science, independence, objectivity, impartiality, competence.
Шишименко І. М. Політичні експерти: хто вони? / І. М. Шишименко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 244-254.
Keywords: політичний експерт; політична експертиза; медіа-політика; політологічна освіта; незалежність; об’єктивність; незаангажованість; компетентність; политический эксперт; политическая экспертиза; медиа-политика; политологическое образование; независимость; объективность; беспристрастность; компетентность; political expert; political expert examination; media policy; political science education; independence; objectivity; non-alignment; competence; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE