Пілотні рішення Європейського суду з прав людини: поняття та процедура прийняття - Блажівська, Н. Є.; Блаживская, Н. Е.; Blazhivska, N. E. (Одеса : Гельветика, 2018)
Стаття присвячена розкриттю суті пілотних рішень Європейського суду з прав людини. Досліджуються природа пілотних рішень, причини і правові підстави їх винесення, а також процедура винесення пілотних рішень. Окрема увага приділяється висвітленню одних з перших пілотних рішень, прийнятих Європейським судом з прав людини.

Пилотные решения Европейского суда по правам человека: понятие и процедура принятия. Статья посвящена раскрытию сущности пилотных решений Европейского суда по правам человека. Исследуется природа пилотных решений, причины и правовые основания их вынесения, а также процедура вынесения пилотных решений. Особое внимание уделяется освещению одних из первых пилотных решений, принятых Европейским судом по правам человека.

Pilot judgments of the European Court of Human Rights: the concept and making procedure. The article is devoted to the disclosure of the contents of the pilot judgments of the European Court of Human Rights. The nature of pilot decisions, the reasons and legal grounds for their passing, as well as the procedure for making pilot judgments are explored. Particular attention is paid to highlighting some of the first pilot judgments passed by the European Court of Human Rights.
Блажівська Н. Є. Пілотні рішення Європейського суду з прав людини: поняття та процедура прийняття / Н. Є. Блажівська // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 21 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2018. – C. 20-26.
Keywords: пілотне рішення; Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; пилотное решение; Конвенция о защите прав человека и основніх свобод; Европейский суд по правам человека; pilot judgments; Convention on the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; European Court of Human Rights