Використання математичних методів для оптимізації туристичного продукту - Шинкаренко, Л. В.; Шинкаренко, В. М. (My University, 2016)
У статті методами лінійного програмування виконано диверсифікацію туристичного продукту фірми з метою мінімізації фінансових ризиків та отримання високого рівня прибутковості. Застосовано теорію оптимізації інвестиційного портфелю Г. Марковиця. Отримано оптимальний пакет туристичних послуг.
Шинкаренко В. М. Використання математичних методів для оптимізації туристичного продукту / В. М. Шинкаренко, Л. В. Шинкаренко // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Економіка і менеджмент. - 2016. - № 20. - С. 104-108. http://www.vestnik-econom.mgu.od.ua/journal/2016/20-2016/25.pdf
Keywords: туристичне підприємство; прибутковість; ризик; диверсифікація; оптимізаційна модель