Забезпечення доступу до правосуддя в цивільному судочинстві в умовах судової реформи - Павлова, Юлія Сергіївна; Павлова, Ю. С.; Pavlova, Yuliia S. (Одеса : Фенікс, 2026)
В процесі сучасного оновлення судової системи України особливого значення набуває питання гарантування реальної можливості доступу до правосуддя. Судова реформа має на меті посилення ефективності діяльності судових установ, вдосконалення процесуальних засобів захисту прав людини та підвищення довіри суспільства до судової влади. Водночас успішність таких трансформацій у значній мірі залежить від того, наскільки забезпечено доступність судового захисту та реальну спроможність громадян реалізувати своє право на звернення до суду.
Павлова Ю. С. Забезпечення доступу до правосуддя в цивільному судочинстві в умовах судової реформи. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 182-184. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33032
Keywords: доступ до правосуддя; цивільне судочинство; право на судовий захист; судова реформа; розумні строки судового розгляду; виконання судових рішень; практика ЄСПЛ; access to justice; civil proceedings; right to judicial protection; judicial reform; reasonable time of trial; enforcement of court decisions; case law of the European Court of Human Rights