Проблеми та наслідки інформаційно-психологічного впливу на систему масової комунікації з метою дестабілізації політичної ситуації в країні - Базарний, С.В. (Одеса, 2022)
В даній публікації розглядається актуальна проблема для населення України – проблема інформаційно-психологічного впливу на систему масової комунікації. Особливо цей вплив сильний під час воєнних дій на теренах держави. Булло детально розглянуто що таке інформаційно-психологічний вплив, як саме він впливає на свідомість людини і як може вплинути на державу, розглядався алгоритм впливу та навіювання, його характеристики. Також було наведені певні правила поведінки у соціальних мережах та під час пошуку інформації, для того щоб не попастись в «лапи» даного впливу і вберегти свій моральний стан та стан близьких людей і не піддатись зміні власних думок та поглядів.
Базарний С. В. Проблеми та наслідки інформаційно-психологічного впливу на систему масової комунікації з метою дестабілізації політичної ситуації в країні / С. В. Базарний // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.11-15.
Keywords: інформація; вплив; війна; психологічний стан; фейк; новина