Теоретико-правові засади адміністративно-правового регулювання зовнішньоекономічної діяльності - Кіян, Олена; Киян, Елена; Kijan, Elena (My University, 2016)
В дослідженні наведено узагальнення наукових задач, що виявляються у визначенні адміністративно-правового регулювання зовнішньоекономічної діяльності. Розкрито зміст діянь публічної адміністрації у сфері адміністративно-правового ре- гулювання зовнішньоекономічної діяльності, адміністративно-правовий статус су- б’єктів публічної адміністрації, які здійснюють адміністративно-правове регулюван- ня зовнішньоекономічної діяльності, їх законодавчо визначені функції у сфері адмі- ністративно-правового регулювання зовнішньоекономічної діяльності.

Раскрыто содержание действий публичной администрации в сфере административ- но-правового регулирования внешнеэкономической деятельности, административ- но-правовой статус субъектов публичной администрации, совершающих админист- ративно-правовое регулирование внешнеэкономической деятельности, их законода- тельно определенные функции в сфере административно-правового регулирования внешнеэкономической деятельности.

The paper presents a generalization of scientific problems that manifest them- selves in the definition of administrative and legal regulation of foreign economic activity. Public administration activities in the field of maintenance of administrative and legal regu- lation of foreign economic activity, administrative and legal status of public administration entities who commit administrative and legal regulation of foreign economic activity, their legally defined functions in the sphere of administrative and legal regulation of foreign economic activity have been exposed.
Кіян О. Теоретико-правові засади адміністративно-правового регулювання зовнішньоекономічної діяльності / О. Кіян // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 477-498.
Keywords: адміністративна процедура; експорт; зовнішньоекономічна діяльність; імпорт; публічна адміністрація; административная процедура; экспорт; внешнеэкономическая деятельность; импорт; публичная администрация; administrative procedure; export expansion; external economic activities; import; public administration