Політична корупція як різновид девіантної поведінки - Албул, М. М. (Київ, 2019)
У статті побудовано описово-аналітичну характеристику зв'язку корупції, делегітимізації та втрати суверенітету держави щодо суспільства як фонових чинників посилення зовнішнього впливу та руйнації політико-просторової когезії. Сформульовано висновок, згідно якого повна або часткова втрата легітимності змістовно співпадає із поширенням корупції, що тягне за собою знецінення систем ціннісної та нормативної регуляції соціальної поведінки.
Албул М. М. Політична корупція як різновид девіантної поведінки / М. М. Албул // Трансформація політичних процесів у XXI столітті, IX Національний конвент: матеріали IX Національного конвенту Міжнародної асоціації студентів політичної науки (м. Київ, 23- 24 травня 2019 р.) / за загальною редакцією Конверського А. Є. та ін., Київ, 2019. – С. 1-8.
Keywords: політична корупція; сучасне суспільство; корупція; легітимність; політичний простір; держава; зовнішній вплив