Актуальні проблеми систематизації сучасного екологічного законодавства України - Каракаш, И. И.; Karakash, I. I. (Одеса : Гельветика, 2018)
У статті розглядаються нагальні питання систематизації сучасного екологічного законодавства України шляхом проведення його кодифікації. Автор аналізує погляди провідних українських учених-юристів і вимоги законодавства до проведення такої кодифікації. На цій основі пропонується провести її на двоступеневому рівні, а саме: на першому етапі – на рівні прийняття Основ екологічного законодавства України, а на другому – на рівні розроблення і прийняття Екологічного кодексу України. Такий підхід до систематизації сучасного екологічного законодавства сьогодні, на думку автора, є найбільш реалістичним та оптимальним.

В статье рассматриваются актуальные вопросы систематизации современного экологического законодательства Украины путем проведения его кодификации. Автор анализирует взгляды ведущих украинских ученых-юристов и требования законодательства относительно проведения такой кодификации. На этой основе предлагается провести её в двухступенчатом уровне, а именно: на первом этапе – на уровне принятия Основ экологического законодательства Украины, а на втором – на уровне разработки и принятия Экологического кодекса Украины. Такой подход к систематизации современного экологического законодательства в настоящее время, по мнению автора, является наиболее реалистичным и оптимальным.

In the proposed article, topical issues of systematization of the modern environmental legislation of Ukraine through its codification are considered. The author analyzes the views of the leading Ukrainian jurists and the requirements of the legislation regarding such codification. On this basis, it is proposed to conduct it at a two-level level, namely: at the first stage – at the level of adoption of the Fundamentals of Environmental Legislation of Ukraine, and at the second stage – at the level of development and adoption of the Environmental Code of Ukraine. This approach to the systematization of modern environmental legislation is currently, in the opinion of the author, the most realistic and optimal.
Каракаш І. І. Актуальні проблеми систематизації сучасного екологічного законодавства України / І. І. Каракаш // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 80 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 63-71.
Keywords: систематизація; інкорпорація; консолідація; кодифікація; екологічне законодавство; екологічний кодекс; систематизация; инкорпорация; консолидация; кодификация; экологическое законодательство; экологический кодекс; systematization; incorporation; consolidation; codification; environmental legislation; environmental code