Напрями змін публічного права в Польщі - Бояр-Фялковскі, Томаш (Одеса, 2017)
Ця стаття присвячується змінам, які відбуваються у польському публічному праві. У вступі вона представляє поняття і розуміння публічного права у польській доктрині. У наступних частинах аналізуються процеси, що від-буваються в польському публічному праві. Першим є заміщення адміністративно-правових норм та інструментів з публічного права приватноправовими нормами та інструментами. Другим описаним напрямом є прийняття законодавцем спеціальних законів для реалізації проектів, які у надзвичайний спосіб полегшують здійснення від-повідних інвестицій, що відображено на прикладі прокопування каналу у Віслинській косі. Таке правове регулю-вання не сприяє цілісності правової системи. Стаття закінчується відповідними висновками та переліком джерел. У статті використовується наукова література та правові акти, актуальні за станом на 31 червня 2017 року.
Бояр-Фялковскі Т. Напрями змін публічного права в Польщі / Т. Бояр-Фялковскі // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: Є. О. Харитонов (голов. ред.), О. І. Харитонова (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 25. – С.94-102.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; публічне право; заміщення публічного праваі; цивільно-правові норми та інструменти; спеціальні закони; прокопування каналу у Віслинській косі; public law; displacement of public law; civil law rules and instruments; special laws; Vistula Spit crosscut