Правова система США та міжнародне право - Величко, Артем Юрійович (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті розглянуто аспекти формування правової системи США, функціонування американського загального права в контексті міжнародного права. Висвітлено, що зміст міжнародних договорів, котрі укладали США, частково відображав основні напрями розвитку не лише правової системи даної країни, але й усього міжнародного права в цілому. Показано, що саме на міжнародні договори покладено основоположну роль щодо забезпечення та належного впорядкування відносин, котрі виникають між державами.
Величко А. Ю. Правова система США та міжнародне право / А. Ю. Величко // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 10-12.
Keywords: американська правова система; міжнародне право; міжнародний договір; правовий прецедент; Верховний суд США