Цифрові 3D-моделі критичної інфраструктури як елемент національної безпеки - Толокнов, Анатолій Арнольдович; Толокнов, А. А.; Toloknov, Anatolii A. (Одеса : Фенікс, 2026)
Комплексне впровадження 3D-моделювання, надійного кіберзахисту та законодавчого врегулювання статусу цифрових моделей як об’єктів критичної інфраструктури є нагальним стратегічним завданням для України в умовах тривалого воєнного конфлікту
Толокнов В. В. Цифрові 3D-моделі критичної інфраструктури як елемент національної безпеки. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 549-552. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33203
Keywords: критична інфраструктура; 3D-моделювання; цифровий двійник; BIM-технології; лазерне сканування; кібербезпека; геоінформаційні системи; національна безпека; воєнні загрози; цифрова трансформація; critical infrastructure; 3D modeling; digital twin; BIM technologies; laser scanning; cybersecurity; geoinformation systems; national security; military threats; digital transformation