Конституційний конфлікт як феномен та процес в Україні - Єзеров, Альберт Анатолійович; Езеров, Альберт Анатольевич; Yezerov, Albert А. (Одеса : Юридична література, 2008)
Постійне зростання конфліктності конституційно-правових відносин, необхідність удосконалення конституційного законодавства у відповідності до світових стандартів конституціоналізму зумовлюють актуальність дослідження конституційних конфліктів в Україні. Саме тому комплексний аналіз існуючих у сучасній Україні конституційних конфліктів та конституційних конфліктів, що політично та юридично вичерпані, а також практичних результатів впливу, який здійснюється конституційним правом як фундаментальним нормативним інституційним регулятором, на детермінацію та динаміку конституційних конфліктів, на мінімізацію їх негативних наслідків, має не тільки актуальне, але й концептуальне значення для теорії та практики українського конституціоналізму. Вперше в рамках науки конституційного права України на основі системного підходу здійснено комплексне монографічне дослідження особливостей та закономірностей конституційного конфлікту як феномена і процесу політико-правової реальності сучасного державотворення в Україні та зумовлених цим актуальних теоретичних і практичних питань. У такий спосіб вирішено важливе наукове завдання — завдання розвитку цілісної концепції конституційного конфлікту на підставі синтезу всіх аспектів теоретичного бачення даної проблеми у конституційно-правовому вимірі. Для юристів, політиків, наукових і практичних працівників, студентів та аспірантів, а також всіх, хто цікавиться питаннями теорії і практики сучасного конституціоналізму.
монографія
Єзеров А. Конституційний конфлікт як феномен та процес в Україні : монографія / А. Єзеров. — Одеса : Юридична література, 2008. — 240 с.
Keywords: конституційне право; конституційна конфліктологія; конституційний конфлікт; конституційна конфліктність; конституційно-конфліктний процес; конституційно-конфліктна діагностика; конституционное право; конституционная конфликтология; конституционный конфликт; конституционная конфликтность; конституционно-конфликтный процесс; конституционно-конфликтная диагностика; constitutional law; constitutional conflictology; constitutional conflict; constitutional conflictness; constitutionally-conflict process; constitutionally-conflict diagnostics